گونه، غذای شب یلدا در دوسیران کازرون

گونه (Gevena) از بلغور گندم تهیه میشود. ابتدا پیاز داغ درست کرده بعد به آن آب میزنند. بعد از جوش آمدن آب، گندم را که قبلاً بو دادهاند به آن میافزایند و مانند برنج دم میکنند. این غذا اکثراً در فصل زمستان درست میشود. در روستای دوسیران، گونه طرفداران زیادی دارد. در گذشته های نه چندان دور، گونه غذای شب یلدا محسوب می شد. گونه را با روغن محلی (روغن خش) و دوشاب (شیرۀ انگور)، میل می کنند. برخی از کدبانوها نیز به گونه سبزی اضافه می کنند. در هر حال امیدوارم این غذا را در منزل طبخ نموده و نوش جان کنید.
+ نوشته شده در شنبه بیست و سوم آذر ۱۳۹۲ ساعت توسط داود دهقان
|
این وبلاگ جهت معرفی تاریخ و فرهنگ مردم کوهمره دوسیران راه اندازی شده و منتظر مطالب قشنگ شما هستیم.